Witamy w firmie Atos Medical

International
Potwierdź swój wybór
  • Twój kraj :Polska

Komunikat prasowy: Nowa strona informacyjna poświęcona chirurgii raka krtani

Nowa strona informacyjna poświęcona chirurgii raka krtani

Laryngektomia.info to kompleksowe źródło informacji na temat laryngektomii całkowitej

Atos Medical, wiodąca firma w dziedzinie opieki nad pacjentami po laryngektomii, będąca częścią Coloplast A/S, ogłosiła dziś, że jest sponsorem nowej strony internetowe www.laryngektomia.pl – “Laryngektomia info.” Celem strony jest zapewnienie rzetelnego i łatwego dostępu do informacji dla każdego, kto będzie lub był poddany laryngektomii całkowitej, a także jego rodziny i przyjaciół.

Serwis Laryngektomia info. ma dostarczyć pacjentom odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Obejrzyj ten film, aby dowiedzieć się więcej:

Atos Medical – Proud Sponsor of The Laryngectomy site

„Otrzymanie diagnozy raka krtani z zaleceniem poddania się całkowitej laryngektomii może być dla wielu osób źródłem stresu i trudnym momentem. Dlatego tak ważne jest, aby pacjenci mieli łatwy dostęp do rzetelnych informacji na temat tego, czego mogą się spodziewać w trakcie całego procesu leczenia” – mówi Christina Bjorkander, Dyrektor Działu Digital Atos Medical i dodaje: „Mam nadzieję, że laryngektomia.info będzie służyć jako wspaniałe źródło informacji dla pracowników służby zdrowia, pacjentów i ich  opiekunów”.

Dr Mario Fernández, MD, PhD,Chirurg Głowy i Szyi z Hiszpanii, jest autorem i współautorem ponad 30 publikacji naukowych, a także jednym z gospodarzy i prelegentów Global Post Laryngectomy Rehabilitation Course w Barcelonie w Hiszpanii.

„Ważne jest, aby myśleć o obawach pacjenta, ponieważ pacjent chce wiedzieć, co go czeka w każdym aspekcie jego życia. Takie informacje nie są teraz dostępne, ale powinny być. Na pewno poczują się lepiej, jeśli zrozumieją, że decyzja o poddaniu się całkowitej laryngektomii jest najlepszą decyzją w walce z nowotworem” – powiedział dr Mario Fernández.

Strona zawiera inspirujące i informacyjne artykuły, filmy i materiały do pobrania, które odpowiadają na najczęściej zadawane pytania pacjentów i ich sympatyków. Struktura strony oparta jest na doświadczeniach pacjenta przed operacją, w trakcie operacji, w szpitalu, w domu i w życiu jako laryngektomowany.

„Myślę, że ważne jest oddzielenie wszystkich aspektów całkowitej laryngektomii, aby pomóc im [pacjentom] poruszać się po wszystkich informacjach. Możemy więc porozmawiać z nimi na takie tematy, jak ich emocjonalna podróż, ich różne potrzeby i to, jak nauczą się nowego sposobu mówienia” – mówi Katherine Behenna, mgr logopedii z Wielkiej Brytanii.

Szybkie fakty o stronie Laryngektomia info.

• Treści zawarte na stronie laryngektomia info. są weryfikowane przez międzynarodową medyczną radę doradczą, która jest multidyscyplinarną grupą kluczowych liderów opinii, składającą się z chirurgów głowy i szyi, logopedów i pielęgniarek.
  • Struktura strony oparta jest na doświadczeniach pacjenta w różnych fazach przed i po laryngektomii całkowitej.
  • W początkowej fazie tworzenia strony dostępne były języki: angielski, francuski, niemiecki i hiszpański.
  • Zawartość strony laryngektomia info. nie stanowi porady medycznej, diagnozy ani leczenia. Treści te służą wyłącznie celom informacyjnym i nie zastępują porady lekarskiej. Aby uzyskać poradę medyczną, należy skontaktować się z pracownikiem służby zdrowia.
  • Atos Medical jest sponsorem strony poświęconej Laryngektomii (www.laryngektomia.pl)

Informacje kontaktowe

Peter Mønster
Starszy kierownik ds. kontaktów z mediami
E-mail: dkpete@coloplast.com

W przypadku pytań prosimy o kontakt:

Christina Bjorkander
Dyrektor Działu Digital, Atos Medical
Tel: +46 766416430
E-mail: Christina.Bjorkander@atosmedical.com

About Atos Medical

Firma Atos Medical opracowuje i sprzedaje w ponad 90 krajach urządzenia medyczne, które poprawiają jakość życia osób ze stomą. Firma zajmuje czołową pozycję w dziedzinie laryngektomii i jest globalnym graczem w dziedzinie tracheostomii. Firma Atos Medical została założona w 1986 roku i ma siedzibę w południowej Szwecji. Atos Medical jest częścią firmy Coloplast A/S. Więcej informacji można znaleźć na stronie atosmedical.com.